#37oC- A new #conference on #health #technology in #Stavanger is scheduled

– 37 oC kan bli helseteknologiens ONS

En ny konferanse skal etter planen sette Stavanger på helseteknologikartet. – Dette er et enormt stort marked internasjonalt, sier Arne Rannestad, daglig leder i Exceller.

Rannestad er godt i gang med å få stablet på plass en konferanse for helseteknologi, som skal arrangeres i Stavanger Forum 6. og 7. juni neste år.

Dette er den første i rekken av det han håper kommer til å bli en stor, årlig internasjonal konferanse. Den er et samarbeid
mellom Exceller, Kenes Exhibitions og Stavanger Forum.

Konferansen, som har fått navnet 37 oC, skal fokusere på teknologi, innovasjon, næringsutvikling og teknologioverføring fra petroleumssektoren.

– Helse er et satsingsområde som kan gi oss flere bein å stå på. De neste årene skal det bygges nye sykehus i Norge for 40 milliarder kroner, inkludert det nye sykehuset i Stavanger til 8 milliarder. Dette kan gi unike muligheter for testing og utvikling av ny teknologi, for både norske og internasjonale aktører. Da har vi en stor mulighet her med denne konferansen, sier Rannestad.

– Enormt marked

I 2014 gikk 8,3 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) i Norge til helse, ifølge tall fra Verdensbanken. Flere andre europeiske land ligger på samme nivå. Og globalt går i gjennomsnitt 6 prosent av BNP til helse.

Ifølge det San Fransisco-baserte analyseselskapet Grand View Research, er helseteknologimarkedet forventet å komme opp i 104,5 milliarder dollar (rundt 886 milliarder kroner) innen 2020.

– Dette er et enormt stort marked internasjonalt, sier Rannestad.

– Derfor ønsker vi at denne konferansen skal bli en internasjonal møteplass for teknologiselskaper, investorer og akademia. Både eldrebølgen og digital teknologi er to megatrender som vil føre til store endringer og skape nye forretningsmuligheter. Vi håper også at 37 oC vil bli et sted for de politiske diskusjonene rundt helse og helseteknologi.

Tidskritisk

Daglig leder i Stavanger Forum, Jan Hauge, trekker paralleller til smartbykonferansen Nordic Edge Expo. Det var antallet besøkende det første året på rundt 500. I år var det 2000 besøkende på konferansen.

– Det er bra hvis vi klarer det samme. Markedet er stort nok, så det er bare snakk om at vi må ha en evne til å posisjonere oss, sier Hauge.

– Det er tidskritisk å starte med dette nå. Vi trenger noen positive vinder her i distriktet. Og hvis dette lykkes, kan det

være med på å skape nye arbeidsplasser. Målet er at dette skal være en årlig milepæl i et økosystem.

Rannestad er forsiktig med å si at dette kan bli et nytt ONS.

Men han legger til at det ONS har fått til, er noe som er til inspirasjon.

– ONS er en arena der ministre og beslutningstakere kommer for å diskutere sentrale tema innenfor sitt fagfelt. Det er det som er ambisjonen.

Source: http://www.aftenbladet.no/okonomi/–37-C-kan-bli-helseteknologiens-ONS-533866b.html